Investium-konsernin emoyhtiö Investium Group Oy ja Titanium-konsernin pörssilistattu emoyhtiö Titanium Oyj ovat allekirjoittaneet 14.6.2018 sopimuksen, jonka mukaisesti Titanium Oyj hankkii Investium Group Oy:n tytäryhtiöiden osakekannat.

Yrityskaupassa Investium-yhtiöiden harjoittama liiketoiminta siirtyy kokonaisuudessaan Titaniumille. Yrityskauppa on ehdollinen muun muassa Finanssivalvonnan hyväksynnälle ja Titanium Oyj:n ylimääräisen yhtiökokouksen päätöksille. 

Yrityskaupan taustalla on yritysten pitkäaikainen ja hedelmällinen yhteistyö, halu pystyä palvelemaan asiakkaita entistä paremmin sekä tarjoamaan entistä laaja-alaisemman valikoiman yhteistyökumppanien ja konsernin omia finanssituotteita ja -palveluita. Investium Group Oy:n omistajat Pasi Kosonen, Tarkko Laitinen ja Tom Lojander ovat sitoutuneet olemaan kaupan täytäntöönpanon jälkeen muodostuvan Titanium-konsernin palveluksessa vuoteen 2022.

Yhdistymisellä ei ole vaikutusta Investiumin yhteistyösopimuksiin tai sen toimintaan yhteistyökumppaneiden kanssa.

Yrityskauppa ei edellytä myöskään Investiumin asiakkailta toimenpiteitä, eikä sillä ole vaikutusta asiakkaiden sijoituksiin, vakuutuksiin tai sopimuksiin Investiumin kanssa.

Investium Group Oy:n toimitusjohtaja Tom Lojander: ”Investiumille on kertynyt kokemusta sijoittajien palvelemisesta jo vuodesta 1994 alkaen. Viime vuosina asiakkaidemme kiinnostus erityisesti Suomeen rekisteröityjä sijoitusrahastoja kohtaan on kasvanut voimakkaasti. Odotamme innolla yhdistymisen myötä syntyvän laaja-alaisen finanssikonsernin mahdollisuuksia tuottaa ja tarjota asiakkaille laadukkaita sijoituspalveluita yhä kattavammin. Titanium on ollut Investiumille merkittävä yhteistyökumppani ja olen vakuuttunut, että yhdistymisen myötä yhtiöiden vahvuudet täydentävät erinomaisesti toisiaan.”

Titaniumin toimitusjohtaja Tommi Santanen: ”Titaniumin ja Investiumin yhdistymisen myötä muodostuu laaja-alainen finanssikonserni, jossa Titaniumin sijoitusrahastot ja omaisuudenhoitopalvelut täydentyvät Investiumin sijoitustuotteilla, arvopaperinvälityksellä, sijoitusneuvonnalla sekä vakuutuspalveluilla. Yrityskaupan myötä konsernilla on lähes koko Suomen kattava myynti- sekä markkinointiverkosto ja tuotteiden saatavuus laajenee yhä suuremmalle joukolle sijoittajia. Kauppa tarjoaa hyvät mahdollisuudet vähentää riippuvuuttamme yksittäisistä tuotteista ja hallinnoitava varallisuus tulee jakautumaan entistä tasaisemmin. Investium on ollut meille pitkään tärkeä ja luotettava yhteistyökumppani ja tunnemme toisemme erittäin hyvin, mikä auttaa meitä laaja-alaisen finanssikonsernin kehittämisessä. Uskomme, että yhdistymisen myötä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä parempaa palvelua ja ajankohtaisia uusia tuotteita.”

Toivomme, että tutustutte tarkemmin tiedotteeseen aiheesta. Tiedotteesta ilmenevät yrityskaupan olennaisimmat syyt ja vaikutukset.

 

Päivitys 9.7.2018: Titanium Oyj:n ylimääräinen yhtiökokous on hyväksynyt yrityskaupan 9.7.2018. Voit lukea yhtiökokouksen päätöksestä lisää Titanium Oyj:n sivuilta: Yhtiötiedote 9.7.2018.

Päivitys 31.8.2018: Finanssivalvonta on 30.8.2018 hyväksynyt 15.6.2018 tiedotetun järjestelyn, jossa Titanium Oyj hankkii Investium Group Oy:n tytäryhtiöiden Investium Oy:n, Investium Life Oy:n, Investium Insurance AB:n ja Investium Lakiasiaintoimisto Oy:n. Lue lisää tästä.